SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA w DRZYCIMIU

Ser podpuszczkowy dojrzewający

to ser uzyskany z mleka krowiego w wyniku podpuszczkowej koagulacji białek mleka pod wpływem szczepionki mleczarskiej (skrzep kwasowo-podpuszczkowy) i odpowiedniej obróbce skrzepu, prasowany i solony, pakowany próżniowo, poddany dojrzewaniu. Spółdzielnia Mleczarska produkuje sery podpuszczkowe dojrzewające: edamski, podlaski, morski, drzycimski, salami


Ser edamski


Ser podlaski



Ser morski



Ser drzycimski



Ser salami



Ser podpuszczkowy dojrzewający wędzony 

jest to ser uzyskany z mleka krowiego
w wyniku podpuszczkowej koagulacji białek mleka pod wpływem szczepionki mleczarskiej (skrzep kwasowo-podpuszczkowy) i odpowiedniej obróbce skrzepu, prasowany i solony, wędzony, pakowany próżniowo, poddany dojrzewaniu







Salami wędzony




Spółdzielnia Mleczarska ul. Podgórna 11, 86-140 Drzycim      tel. 52 33 17 034, kom. 516 081 218, kom. 516 136 254, fax 52 33 16 991