Ser podpuszczkowy dojrzewający
to ser uzyskany z mleka krowiego w wyniku podpuszczkowej koagulacji białek mleka pod wpływem szczepionki mleczarskiej (skrzep kwasowo-podpuszczkowy) i odpowiedniej obróbce skrzepu, prasowany i solony, pakowany próżniowo, poddany dojrzewaniu. Spółdzielnia Mleczarska produkuje sery podpuszczkowe dojrzewające: edamski, podlaski, morski, drzycimski, salami

Ser edamski

Ser podlaski

Ser morski

Ser drzycimski

Ser salami
Ser podpuszczkowy dojrzewający wędzony
jest to ser uzyskany z mleka
krowiego
w wyniku podpuszczkowej koagulacji białek mleka pod wpływem szczepionki
mleczarskiej (skrzep kwasowo-podpuszczkowy) i odpowiedniej obróbce skrzepu,
prasowany i solony, wędzony, pakowany próżniowo, poddany dojrzewaniu

Salami wędzony