Ser podpuszczkowy dojrzewający
to ser uzyskany z mleka krowiego w wyniku podpuszczkowej koagulacji białek mleka pod wpływem szczepionki mleczarskiej (skrzep kwasowo-podpuszczkowy) i odpowiedniej obróbce skrzepu, prasowany i solony, pakowany próżniowo, poddany dojrzewaniu. Spółdzielnia Mleczarska produkuje sery podpuszczkowe dojrzewające: edamski, podlaski, morski, drzycimski, salami
Ser edamski
Ser podlaski
Ser morski
Ser drzycimski
Ser salami
Ser podpuszczkowy dojrzewający wędzony
jest to ser uzyskany z mleka
krowiego
w wyniku podpuszczkowej koagulacji białek mleka pod wpływem szczepionki
mleczarskiej (skrzep kwasowo-podpuszczkowy) i odpowiedniej obróbce skrzepu,
prasowany i solony, wędzony, pakowany próżniowo, poddany dojrzewaniu
Salami wędzony