Masło Ekstra
wyrób produkowany metodą periodyczną ze słodkiej (nieukwaszonej) śmietanki
pasteryzowanej.
Zawiera 82% tłuszczu mlekowego
Stołowy śmietankowy tłuszcz mleczny do smarowania 75%
jest wyrobem wyprodukowanym metodą periodyczną
ze słodkiej
(nieukwaszonej) śmietanki pasteryzowanej.
Zawiera 75% tłuszczu mlekowego
Twaróg półtłusty
jest to ser twarogowy
niedojrzewający, uzyskany z mleka krowiego w wyniku kwasowej koagulacji białek mleka
i odpowiedniej obróbce skrzepu,
prasowany, krojony tzw. krajanka, nie poddany dojrzewaniu
Śmietanka kremowa pasteryzowana
pasteryzowany, płynny produkt zawierający określoną, zwiększoną
w stosunku do
mleka zawartość tłuszczu (30%)
Maślanka naturalna nienormalizowana
napój
wyprodukowany przy wyrobie masła
ze śmietanki pasteryzowanej
i ukwaszony szczepionką z czystych kultur
maślarskich